anda pelebat yang handsome :)

Wednesday, March 7, 2012

come back

it's been a while since the last entry....
malam ni tak dapat tido, padahal lusa exam and i don't do anything about it. sometimes aku rasa my life dah terfaktab in some point...

hidup ini memang palat, tp esok masih ada....

yeayy esok masih ada, aku nak fokus, 110% focus esok! tp aku rasa macam lebat.aku kuat lebat. :F
ah...mid sem ah time nak score sebab i know final it's going to be a lot tougher.. pray for my best fellas..

minggu ni mylove life pun kindda faktab..i rarely text you because i want to give you space to study and i believe you do the same me too..fact, i want to give you time to miss me..hehe :)

love you honey <3

ahh rasa nak makan MacD, ayuh!

Thursday, April 21, 2011

kagum dengan keberanian wanita

sungguh kagum aku melihat keberanian keberanian wanita sekarang. walaupun memang sinonim dengan sifat lemah lembut, gurl sekarang nih dah berani buat perkara yang aku seniri tak berani buat. haha

tengok saja pada Yuna. gila berani dia terjun sky diving. sial! aku terjun dalam air terjun pun tak berani. haha. respect la awak

Adibah noor pun gila kentang boleh drift sekarang. aku pun tak pandai pandai lagi. bukan apa. ak pernah try pon. takkan nak guna kereta abang aku. kang rosak tertiba mampos aku. haha

*************

tapi kalau korang perasan, semua contoh contoh yang aku bagi nih semua dari model iklan Libresse. tuala wanita yang tengah top sekarang nih. hahahha.

kalau dulu masa darjah enam aku salah jawab soalan Pendidikan Islam ke Pendidikan Jasmani kesiahatan entah. masa tu aku masih tak tahu apa itu 'tuala wanita' bapak jahil aku masa tuh. haha

tapi sekarang aku boleh berbangga aku dah jadi pengedar barang ini. haha. jangan fikir macam macam. aku kan kerja kat kedai mesra sekarang, so ada jual mende alah tuh. so aku kena jual ah. hahahaha.

*************

ada jugak mende lawak berkaitan mende nih jadi kat aku.

ada sorang akak nih nak beli 'tuala wanita' nih, and then aku scan la. tapi dicari cari bar code tak jumpa. adoi. habis aku pusing pusing baru jumpa. aku syak akak tu da fikir lain dah. haha.

actually segan doh bila kena jual kat perempuan. haha. kena pegang pegang pulak. haihhh.

p/s : malas daa nak bukak facebook..tulis blog pon rarely -_-'

Thursday, March 31, 2011

pagi yang sial di waktu kerja yang sial

dah nak cukup bulan aku keje nih. tapi gaji belum dapat lagi. setelah dikira kira, amatlah tersedikit gaji aku bulan nih. tapi tak tahu lagi. tengok la esok lusa macam mana.

aku memang kurang suka sikit kerja di pagi hari. shif pagi maksud aku start pukul 7.00 balik pukul 3.00 petang. tido waktu pagi lepas subuh amat disukai beta. tapi kalau kerja pagi memang haram ah sempat tido. shit! walaupun shif pagi kurang sibuk skit which is good tapi aku still sangap nak tido lagi. haha.

****************

nak dijadikan cerita, aku memang akan breakfast dulu kat rumah (kalau ada makanan, kalau mak aku rajin sediakan) . and then kalau perut dah full di pagi hari memang akan dikeluarkan pulak bahan kumuh tersebut. perut aku memang balance. what goes in goes out. macam sial.

terus aku set gps ke toilet. kaki ini pun bergerak menuju ke tandas berhampiran. sampai sampai je tengok tandas favouriteku diragut orang lain. siapa pulak la yang kacau line nih. dan dan pulak takleh tahan kan. ada tandas kosong tapi yang duduk punya. well aku prefer cangkung. lagi best lagi lawas lagi lancar :D

" tak leh tahan dah nih, kalau ditahan juga tercirit dalam seluar la jawabnya"

aku pun usya tandas perempuan. kosong. yeah mantap. aku pun melepas la disitu. haha. well the fact is tandas perempuan memang lagi bersih dari tandas lelaki. memang selesa la habaq hang.

***********
tandas si dara
oleh kerana kuncinya tak berapa nak terkunci. ada la pulak sorang minah ni menolak pintu tersebut. nasib baik aku sempat tolak balik. kalau tak. haramm. haha. nak berdehem dehem kan kantoi pulak aku lelaki. so senyap je ah.

aku terdengar perbualan perempuan tersebut. tandas yang aku tengah guna pun favourite dia sebenarnya. aduhh mampus bila dia cakap nak tunggu. haaaaahhh, aku terkena kali ni. adoyaii. nak buat macam mana lagi. kena la terperap dalam tu sekejap.

tunggu punya tunggu dia pun fed up ngan aku. dia pun guna tandas sebelah. selamat. haha. ni fact jugak. tahi perempuan memang busuk. sumpah aku nak termuntah bau dia. ishhhhkkk.
rupanya dia tak puas lagi. aku terdengar dia tanya kawan dia adakah tandas aku ni da kosong.

"belummm!"

"lamanya"

kena lagi aku. masa tu da siap pakai semua seluar dah. tapi terpaksa tunggu diorang bla lah. haha. lama jugak aku terperap dalam tuh. tergelak gelak aku dalam tandas terkenang nasib aku pagi tuh. haha.

at last diorang bla jugak. selamat. dengan secepat kilat aku keluar dari tandas tuh terus masuk kedai. nasib baik takde orang nampak. haha.

hari ni aku selamat. tak ingin dah guna tandas perempuan even kalau terpaksa sekalipun. haha

TAMAT

p/s : lain kali standby pampers untuk situasi begini :D

Wednesday, March 23, 2011

penipuan sms ( apabila melibatkan orang lama)

hari ni macam shit aku kerja sorang. dah la agak sibuk. seorang lagi yang sama shif ngan aku terpaksa jaga anaknya yang sakit. nak buat macam mana kan? kesian la pulak. so aku redha dan layan je kerja sorang. takde la teruk sangat pon. tup tup da habis shif. huhu.

tapi hari ni ada peristiwa tak leh bla skit kat tempat kerja aku. biasa la kat pam minyak kan? ada la mesin atm nya. dalam tengahari skit. ada sorang pakcik nih, aku duk usya dia kat mesin atm tuh, sambil on the phone dan seakan akan tak tahu menggunakan mesin atm tersebut dan menunggu arahan daripada telefon je.
datang negara orang buat tahi

agak lama jugak lah dia macam tuh. aku yang baik hati ni pon pergi la tanya dia apa masalah yang berlaku ( baik la kot). pastu pak cik tu cakap dia menang apa ntah, pastu ada orang nak masukkan duit la kononnya. pastu kena ikut arahan mereka. aku pun amik telefon dari pakcik tuh dan bercakap ngan pihak mereka. dari KL kata pak cik tersebut. tapi haram aku dengar loghat indon. haaah, memang sah pakcik kena tipu!

tapi disebabkan aku ni masih remaja. muka pun babyface, memang ah orang tua tak mahu dengar cakap aku. dia ingat boleh dapat duit banyak la agaknya. padahal kena tipu! adoyaii.

ni la susah orang tua yang cetek pengetahuan. jadi mengsa sindiket sindiket ini la jawabnya. hadoii..

so pakcik tu still cuba buat jugak kat mesin atm tuh. agak lama lah tapi still tak dapat. aku yang buntu tak tahu nak terangkan kat dia macam mana decide untuk terangkan kat makcik yang lebih muda dari pakcik tersebut.

Alhamdulillah makcik tersebut dapat terangkan dengan baik kepada pak cik itu. setle masalah. tapi kesian tengok pakcik tu pulang dengan muka dan perasaan yang hampa. mengharapkan duit beribu riban, tapi taik hidung pon tak dapat. ishkk isshhhk isshhhkk...

konklusinya, kita harus berwaspada kepada taktik taktik penjenayah sekarang nih. bermacam cara diorang guna. sms la kol lah apa lah. korang pun pernah kena kan?
sms kaya raya

kalau nak diikutkan mesej yang aku pernah dapat sumpah aku da kaya raya sekarang. ahaha.

p/s : jaga ayah mak nenek atuk dan seluruh keluarga korang. sesungguhnya masih ada yang belum mengetahuinya :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...