anda pelebat yang handsome :)

Friday, March 4, 2011

10 petua elak disaman di jalan raya


dapat idea nak buat setelah tengok di berita berita kat kaca telivisyen saman ada diskaun dan semua orang serbu pusat pembayarannya. haha

aku bukan mat rempit yang biasa ditangkap dan disaman. in fact, aku tak pernah kena saman pun. rekod clean babe. haha. tak kisah di jalan raya ataupun di UIA. aku memang tak pernah kena saman. nasihat aku, pandai wat jahat pandai sorok! orang bodoh je yang kantoi bila wat jahat doh. haha.

hari ni aku nak bagi beberapa tips atau petua yang korang boleh amalkan dalam kehidupan sekalian bagi mengelakkan diri anda disaman. AWAS! petua petua nih tak pernah disyorkan mana mana pihak. aku je yang pandai pandai reka. just for fun LOL. don't take it seriously :)

tips elak disaman :

1. pemanduan berhemah
sah sah kalau korang amalkan nih tak kena saman. sejuk hati pegawai JPJ tu tengok korang. haha. tapi haram ah remaja berdarah muda sekarang nih nak ikut rule kan? dah signboard tunjuk 90km/h korang gi 140m/h. haha. biasa ah tu. adrenaline rush lagi best. menyirap :D

2. orang handsome tak kena saman
kenapa aku cakap camni? sebab orang handsome memang beria ria tunjuk kehandsoman diorang. so cermin kereta mereka tidak akan ditinted ! orang tak handsome je tinted cermin kaw kaw sebab segan. haha. kidding kidding. AWAS! tinted skit skit sudah kalau taknak kena saman.haha


3. sentiasa bawak limau di dalam kenderaan anda
kalau korang kena tahan ngan JPJ sebab buat salah, terus amik buah limau tersebut dan kopek kulitnya. tapi jangan hulur kat mereka atau korang telan isinya. sebaliknya makan KULIT buah limau tersebut. JPJ akan ingat korang gila and then tak jadi la saman kan? haha. tapi sapa yang buat nih memang trully gila la. hahahaha.



4. bukak lagu Justin Bieber atau K-Pop atau sebagainyalah
da jadi trend mereka nih dipuja di Malaysia kan? so korang gamble nasib ah skit harap JPJ tu layan jugak. pastu pandai pandai sembang ngan mereka. moga moga sejuk hati tu. haha. tapi kalau korang nampak aku yang jadi JPJ tu, jangan bukak lagu lagu nih, aku lempang sekor sekor nanti. hahaha :D


5. berlakon seperti dalam kecemasan
yang paling common skali ialah kecemasan nak mengandung. memang tak jadi saman la. siap mereka escort ke hospital lagi. tapi tips ni menjadi kalau korang ada member perempuan yang buncit dalam kereta jela. kebiasaannya takde, lelaki ramai lah yang buncitnya. hahahah. pun bleh !

6. mencapub
yang ni memang menjadi kalau korang pandai menggedixs ngan pegawai JPJ berkenaan. lagi efisyen kalau korang hot plus cun macam Lisa Surihani. haha. ayat skit and then lepas lah dari sekatan berkenaan sebab majoriti JPJ tu memang buaya naharam.gatal gelenya! haha. tapi kalau korang tiada ciri ciri seperti Megan Fox berkenaan, doa la banyak banyak ye :D



7. suap-menyuap
bukan suap nasi ke bubur ke. tapi suap duit daa a.k.a. RASUAH. haha. majoriti daripada mereka memang selalu makan rezeki haram nih. aku cakap sebab pernah berlaku depan mata aku nih. macam sial je diorang nih. haha. tapi AWAS! kalau silap dapat yang baik, lagi teruk ah korang kena ada laa. haha :D


8. tabik spring
dengan harapan dia akan caya korang pangkat lagi tinggi dari dia. haha. kalau korang da tua berjanggut boleh la percaya. tapi kalau muda muda jagung lagi? kantoi bodoh je. haha.

9. kol someone yang berpangkat besar yang korang kenal
haha yang ni kalau korang takde yang kenal langsung berlakon jela. tapi tgk jugak siapa yang korang kol tu. agak agak berpangkat gedabak besar macam Perdana Menteri ke takut jugak dia nanti. haha. kalau setakat kol ketua kampung tak payah nak kol sangat la kan. haha.


10. redha je @ wat muka 10 sen
haha kalau da buntu idea tuh korang berserah je kepada ketentuan. of course la korang akan buat muka innocent, muka 10 sen(kalau 5 sen lagi bagus) haha. jangan nak ego sangat la kan kalau sayang duit. haha

haha sengal sengal belaka nih. kalau korang rasa boleh ikut, ikut jela tips nih. insyaAllah menjadi. ni la petua aku tak pernah kena saman doh. ngok!

actually aku baru dapat free header pagi nih. cun cun tak? kalau korang nak jugak mintak kat mr. coffee. free je tak payah bayar. hehe. nah klik disini taw.

TAMAT

p/s : semakin jauh rasanya dengan makcik :/

4 comments:

  1. hahaha. mengarut much lah paksu gile :P
    rse2 klau muke angah, lepas tak ngn JPJ??? hahhhahaa

    ReplyDelete
  2. angah kan comey..sah sah lepas punya..hehe

    ReplyDelete
  3. hahaha. laaa. mr coffee ke y wat. baru igt ko wt sniri. :D

    ReplyDelete
  4. haha..ko taknak tolong aku buat botak..ko buat yang stylo lagi aku pilih ko pnye nanti..haha

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...