anda pelebat yang handsome :)

Friday, March 4, 2011

kelas komputer.

lama tak menulis daa. padahal baru 2 hari. haha. dah gelabah dah. seminggu di kampung membuatkan aku rasa fresh. rasa macam baru dilahirkan. best best :)

entry kali nih aku aku nak cerita 1 lesson yang aku belajar dalam kelas computer. biasa la budak ICT an? haha. aku nih sebenarnya noob skit pasal perkomputeran nih. jadi macam excited skit belajar pasal mende nih. haha.

'buah cempedak di luar pagar, ambil galah tolong jolokkan. saya budak baru belajar, kalau salah tolong tunjukkan'

lesson yang akan aku ingat sampai mati : kotak besar kat komputer tu bukan CPU ! tapi system unit. CPU tu mende alah kecik macam cip dalam kotak gedabak tuh. haha. sumpah aku baru taw. dan aku taw ramai lagi yang tak tahu. jangan menipu! dah macam pantun daa -_-'






bende alah di sebelah nih, yang korang duk panggil dia CPU tu, nama sebenarnya System Unit okayh. ingat sampai mati! haha










mende ni lah CPU sebenarnya. kecik je duk dalam System Unit uh. example senang, Intel la yang biasa korang sebut kan? haha. nama scientific microprocessor! ingat jugak sampai mati.



haha. baru korang tahu kan? first time aku taw nih, semua orang aku kecoh. haha. macam pandai habis je. sengal. padahal kelas komputer tu selalu ponteng jugak. nak buat macam mana kan. lecturer baik sangat. macam tak kisah je budak tak datang kelas dia. haha

kalo nak belajar advance lagi pasal komputer klik sini . kepada undergraduate UIA yang nak amik subjek comp 1 pun boleh dapatkan nota disini. use it wisely :)

p/s : tunggu apa lagi? go spread the word. haha. makcik busy :'( take care!

2 comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...