anda pelebat yang handsome :)

Thursday, February 10, 2011

CERITERA 4 SEKAWAN :)



Tempat Kejadian : compartment aku, UKC 305, CFS IIUM, PJ, Malaysia
Masa : 3:45 AM
Mood : Kebosanan terlampau @@'


entry baru sepam lagi..hadoi2..ape yang nak dicarutkan nih?haha..atas desakan semua sahabat di tempat kejadian nih..aku pun mula membuat new post nih..lol..sebenarnya semua dalam keadaan haus dan dahaga..tapi semua pemalas naharam..so tinggal semua kering tekak so tak boleh cakap just menaip je nih..haha sengal !!

so apa aku nak tulis kali nih?sumpah blank campur blur..haihh..jadi kami mula membincangkan idea idea..yang terbaik telah dipilih dan hasilnya, NAHHHH....

"Ok, kita pakat tulis apa yang ada difikiran masing masing ok?" "hahh,cun :)" so sape akan mula dulu? korang usyar la seniri ok..sit back and enjoy again ...

WHAT'S ON YOUR MIND ?

KECIK(bukan aku) : gampang la sebu (bukan nama sebenar)...tetiba ja suroh ak meluahkan bakat kat lappy usang burok dia neh..haa..seblom tu cek xreti la nak pakai bahasa 'KL' ni..cek orang utara..xpa kot noh semua..back to the topic..kami semua memng xley nak pejam mata malam ni..mengantuk dah..tapi xmampu nak paksa mata untuk pejam sendirian..lain la kalo ada orang teman kan?? dahaga gila kami 4 orang malam ni..semua pemalas kerbau xmau turun bawah amek air..mentang2 la bilik ni di kayangan..haa..alang2 aku dah dapat chance nak menulis ni..meh ak 'balon' sket budak ni.. hampa semua kenai sebu??tuan punya blog ni..kami panggil dia abang kapten..mentang2 la dah dapat mandat jadi kapten bola untuk next academic year..gila 'kerek'..aiya..sori tersasul bahasa 'KL'..haha..besa la dah 2 sem ak dok kt bumi PJ ni..outing ja x men la pasar malam..mau urban a sket..haha..budak ni dah berangan nk jadi Nemanja Vidic..hampa suma kenai kan..ala..budak yg maen striker Timor Leste tu..kan sebu??memang tiap2 malam dok ngadap bidio Vidic men bola ja la..aish sebu sebu..bawak2 la tido sama..ok dah..ak da xdak idea nak mencarot kat budak sekoq ni..nak tuleh pasai budak2 len pon ak ah xdak idea dah..hampa cerita la plak pasneh..


MOI : ni nak cita pasai sebu nii.hari 1st daftar sni niii.msuk blik.msuk2 tgk xdk org.xpa la.then mlm tu bru l ilik pnuh ckup empat2 org.dlm sehari dua hari tiga hari empat hari lima hari.km xtegoq ponn.pakat malu sesama sniri.-______-".mcm pa g.sama2 laki pon malu.ptu tba2 stu malam ni.wk sebu tgh duduk atas katil dia dok on da phone.aku lalu depan tu.ptu dia pnggil.then romate sorang lg satu pon bt2 lau jgak.sebu pnggil jgakkk.then km pon sembangggg.hahah.sebu otai ouhh!1st time tgk muka sebu tkt ot.muka ganaih giloooo=_____=!!!sembang2 tau la dia asai terengganu.dia timur n aku utara.betukar bhsa la km.haha.sebu ni tgk ja muka mcm perompak+perogol=wanted! tp tgk2 dlm hati ada taman oooo!muka ngn pangai xmasuk lngsung.haha.dia ni gila pmpn.bkn gila ngorat pmpn.dia suka kcau pmpn.tp dia setia la.bila ada 1 awek.ia xngorat awek len la.wotttwottt.baik gla sebuuuu!wewiiittttt!sebu ni smart gila.p kelaih xpnah bju xmsuk dalam.tiap kali p klas bju mesti msuk dlm n pkai tie!rambut mau pacak.sebu ni sgt peramah n sgt baik.sapa yg xknal dia lg.sila bekenalan dgn dia.pleaseee!ni no tepon dia(0147348725)hahaha.dia tau ni mampoih kna katok sbb buh no dia kt dia pnya blog.weee.ok ah la tu.malaih dah nak tuleh.babaiiiii;))!salammm!


FARIS (bukan nama sebenar) : nie adalah kali pertama aku tulis "essay"..nie pon sbb seorang hamba Allah nie suh aku perah otak malam2 buta.. so, di kesempatan ini aku nk cerita cket tentang diri aku.. nk cerita pasal sebu (bukan nama sebenar) sume dah cerita.. so aku terpaksalah share cket pasal diri aku yg serba kekurangan ini.. Pada gurlzz out there yg teringin nk usha aku nie harap jgn sedih sbb hati ini sudah berpunya kott.. hahaa.. aku pon xtaula.. aku nk cerita cket tntg si dia yg pndai mengubah diri aku dan pandai mengambil hati aku.. sampai sekarang aku xtau whether si dia nie suke kt aku atau x.. tp yg plg penting aku sgt syg kt dia.. aku dh pernah di "reject" oleh dia sebanyak 2 KALI !! tp sbb dy gadis pilihan aku jd aku teruskan usaha untuk kali ke 3.. akhirnya aku dapat respond yg positive.. mungkin sbb aku ikhlas dan jujur untuk berkawan ngan dia atau dia accept aku sbb kasihankn aku.. aku xkesah sume tu asalkn aku dpt rapatkn diri aku ngan dia.. beruntung aku sbb dy ckp aku lelaki pertama yg dia paling rapat.. kalau nk cter kisah dia dan aku smpai ble2 x abes.. ahaha.. so kalau dy terbaca blog nie sy nk dy tau hati saya , jantung saya semua milik dy.. walaupun byk halangan yg sy hadapi sy akn tetap berusaha untuk terus bersama dy.. :) tu je yg aku dpt kongsi.. da xtau nk cter ape lg.. In conclusion , aku syg dy sorg je selain family aku .. :)

ME MYSELF AND I : haha..aku suh crite what's in your mind..bukannya kutuk aku weyh!! kuang ajaq betol..haha..si Faris lagi best, igt ni novel jiwang ke?hahaha..sayang sangat kt awek tuh..tapi sweet la hang nih..haha..so my turn nak cakap what's in my awesome mind :) aku bersyukur dapat SAHABAT yang best macam diorang nih..semua mende best pasal diorang..semua sempoi doh..ni belum cerita pasal berbagai pengalaman kami nih..road trip to Langkawi lah, conquer puncak Uia ni la..haha..tanpa diorang sapelah kitorang kami saya..berkawan biar seribu kan? *yang baik jela..yang kategori naharam tu..HARAMMM!!


so aku believe korang da baca cerita budak budak nih..hence korang pandai pandai la fikir nak describe diorang ni camne ok? aku tak nak mencarut banyak banyak kali nih sebab i'm damn sure you all akan bosan baca mende panjang panjang nih..'panjang sangat entry kali nih'haha..so aku akan tamatkan riwayat cerita ini dengan sadakallahulazim..see you all soon for the next entry =)

psst!: makhluk Allah bernama Hasbullah tetiba jadi rajin dan pergi mengisi air sejuk di kotak besi berdekatan(water cooler)..at last semua orang dapat kenikmatan air tersebut ;D

4 comments:

  1. hahahha. ntah pape. hey, u should allow me to write here too lah paksu. nak jugak menyebok kw blog org even blog sendiri dh ada. :P lalalaa~

    p/s: hye hye org utagha. cek dulu skolah kat penang. boleh laa kita ckap utagha sama2. la ni, cek kelapaq gila nak makan nasik kandaq penang. urgg. terbaik. terlioq dah ni. habeh nitik nitik. ngahahha. pengotoq :D

    ReplyDelete
  2. haha..angah xley conteng sini..kang habis yang direpekkan nanti..haha

    orang utagha ja?ganu?nasi dagang pon sedap :)

    ReplyDelete
  3. ishhh, asal plak xboleh. sekeh kanggg! grrr. hahahha. hey, dh bce entry about fast track tuh? okay tak?

    btw, yg bhasa utagha punya comment u i tujukan kpd kawan2 u. jgn sebok. suruh dorang yg baca.
    nasik dagang xpenah makan. nnti lah nak rase. :P

    ReplyDelete
  4. haha..nanti la men conteng conteng..da komen dah :)
    datang ganu i suap nasi dagang :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...