anda pelebat yang handsome :)

Thursday, February 17, 2011

nama NICK :)


yeahh untuk entry kali nih aku telah buat research terlebih dahulu..baru je tadi aku google nama NICK nih..haha..teka ape yang keluar dulu kat screen lap top aku nih?haha bila tekan web tup tup kuar web pasal kartun tu dulu, NICKeledeon ..haha..rupanya tade orang yang begitu famous bernama nick nih..tapi bila aku search gambar..baru la kuar gambar artis ni sorang..Nick Jonas..kepada gurl gurl out there konfem kenal..guys kalau kenal jugak gay lah tu namanya..hahaha..fine.tak lawak..nick jonas nih kumpulan jonas brother tu lah..ramai orang kenal kot..lagu diorang pun not bad lah..tapi disebabkan diorang bertiga ni tergolong dalam kategori mat mat jambu macam Justin Bieber tuh, ramai la kaum kaum lelaki f**k diorang..mana taknya..dah semua girlfriend diorang fanatik ngan golongan macam tuh..jelez la agaknya..tapi ingat..jelez means sayang taw :)

okok..entry kali nih bukan nak cerita pasal sesiapa pun yang bernama Nick tu..jadahnya nak cerita pasal Nick Jonas nih..gay ke apa?haha..actually Nick yang aku maksudkan disini ialah NICKNAME..haha..bile di Melayukan jadi nama singkatan..ble combine Melayu dan English jadilah nama Nick..hahaha..sengal -_-'

so aku believe setiap manusia di muka bumi nih ada nama sendiri kan?tak kesah la share nama yang sama dengan certain certain orang kan?manusia tak begitu kreatif untuk mencipta begitu banyak nama untuk membezakan semua nama di muka bumi ini..disinilah part kita kagum dengan kebesaran Allah SWT yang mencipta manusia dengan berlainan cap jari..berbilion bilion orang di muka bumi nih dan semuanya lain lain bhaii..fikirkan macam mana nak buat tuh..Alhamdulillah insaf sekejap..hehe :)

tapi apa yang aku nak bincangkan disini ialah pasal nama singkatan atau nama manja atau nama timangan atau apa apa saja yang korang nak panggil okayh..aku tak halang korang..haha..so i think everyone should have their own nickname instead of real name..barulah cool der..huhu..macam aku sendiri..my friend call me Sebu..which i think it's cool..susah nak cari orang nama macam nih..hehe..tapi bila orang tnye aku nape sebu doh? bukan maksudnye perut yang penuh berisi ke?haha..so aku jawab senang je..isn't cool babe?haha..hell yeah i'm cool :)tapi kat rumah family aku panggil Pok :) bukan sebab apa..aku da ada 11 orang anak buah..yang paling tua muda setahun je dari aku..haha..ramai gler an? kalo aku da keje nanti mampos kena pau ngan diorang..ni tak kira duit raya lagi nih..haha :D..tapi takpe, aku sayang diorang :)

ok stop mencarut pasal diri aku..next aku nak cerita pasal my geng geng..hehe..disini aku golongkan kepada beberapa kategori okayh..so sit back and enjoy :)

nama penuh ~
yang ni biasa la kan?tapi bagi aku hidup diorang agak bosan lah..macam tak cool skit and tak menarik..but what's wrong with fullname?eh..aku tak cakap pun salah bahkan bagus la apabila ia menunjukkan kita menghargai nama yang parent kita kasi..hehe..pandai jaa..jangan marah naa :)

nama keturunan ~
haha..yang ni biasa berlaku kan? bila nama parent atau nenek datuk kita unik unik skit..start la suara suara sumbang memanggil kita dengan nama yang sama..sial doh diorang nih..dah nama orang orang zaman dulu memang banyak yang unik skit takyah lah nak memperlekehkan ok?bagi mereka yang tak kisah tu takpe lah..tapi bagi mereka yang terasa tuh..nak je tumbuk muka yang memanggil nama sedemikian..haramm!!!

nama nak top~
haha yang ni takleh bla..dah nama sebenar tu macam kureng skit..tak payah la nak top sangat kan?haha..contoh macam rogayah..boleh pulak suh orang panggil rock?salmiyah jadi sally..haram jadah,,haha..korang fikir2kan lah ok..kalau korang tergolong dalam kategori nih..tukar tukar la okayh..kerana konpom2 ramai suara sumbang belakang anda..hahahaha

nama sifat-sifat diri~

haha..taknak bagi contoh banyak banyak..semua ada di depan diri korang masing masing..haha..contoh macam orang yang berkulit agak gelap..hitam, kicap konfom melekat kat diri diorang..haha..bile badan besar skit..moque, boyak tayar or etc menjadi priority..kalau nama BOB tu takyah cakap lah..korang pon taw maksudnye kan?gigi susun lain skit jadi terabur, telinga besar skit jadi capang dan macam macam lagi lah..kalo aku nak list semua, esok pon tak habis nih..hahaha


nama binatang binatang~
part nih tak seronok skit mata memandang, otak membaca, kepala memikir..haha..kat skola dulu berlambak nama spesies spesies binatang diberi..dah boleh wat zoo extra kat Putrajaya tu..haha..tapi aku tak nak list la kat sini..kang terasa pastu cari aku..nah buku lima sebijik..parah parah..hahaha :D




ni kalau aku nak terangkan panjang lebar nih, boleh tak muat blog aku nih..haha..so kesimpulannya, ada orang cakap tak baik panggil nama buruk buruk kat orang lain..nanti jadi doa..betul ke?tapi yang aku pelik kat sini..ada orang nama sedap gile..kalah nama ulama' kat arab tuh..tapi perangai naharam jugak.haa macam mana?so korang fikir fikir kan la..aku just cakap je..hehe..tapi aku tak pula menggalakkan memanggil nama yang tak elok pulak..kang tak sedap pulak telinga orang lain mendengar -_-'

apa apa pun panggilan yang diberikan kepada anda..make sure anda suka dan tak menderita kerananya..kalau tak suka tu cakap je kat kawan korang okayh..TAMAT.

p/s : entry ni tiada kaitan dengan yang hidup mahupun sudah tiada..Hak Cipta Terpelihara :)
maaf sape terasa..hehe

2 comments:

  1. fuhhh..pnjg tul entri nihh..hahaa...

    btw..mmg tk elok panggil nama buruk2 kt org pun....dh mak ayah bagi nama elok2.pgl la elok2. sebb org cakap, kalo bdk pun, kite pgil dgn nme tk elok, die mgkn akan jd tk elok. peaceeee ^_^

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...