anda pelebat yang handsome :)

Wednesday, February 23, 2011

Harimau Malaya :D


bermula dengan sembang sembang kosong sambil makan di cafe..akhirnya kami tidak lebat..yeahh Stadium Shah Alam, here we come :)

seperti yang semua orang (Malaysia) tahu..semalam berlangsungnya perlawanan Skuad Olimpik Malaysia lawan Pakistan..dengan semangat Harimau Malaya dalam diri sampailah kami ke stadium tu..huhu..

perjalanan pergi kami (aku, kecik, aben, kat) tak la lancar sangat..pergi ngan kete kakak moi..kete tade problem maa..tapi sistem GPS kami yang problem besar..haha..well masing masing duk luar KL..haram ah nak ingat jalan kat sini..haha

korang bayangkan pusing tol yang sama 2 kali..sampai brader yang jaga tol tu cakap "eh, macam kenal je?" haha..sumpah segan gila kot..nasib baik dia jenis yang tak bantai gelak besar besar, kalau tak dia yang dibantai oleh kami satgi..lol

setelah pusing pusing bandar shah alam tu, kami decide ikut arah angin jela(yang ni menipu)..and then sampai sudah..seperti dijangka parking penuh cam haram =,=..so kami park jela mana mana..haha

jarum jam tunjuk kul 9.50 pm dah..jadahnya masuk lambat?second half pun da start nih..haihh..dalam hati aku 'kalau masuk kena bayar memang palat jugak ah'..tapi nasib kami baik..setelah mencapub pakcik yang jaga pintu tu..mat Indon kalo tak silap aku..akhirnya dapat masuk free..haha..jimat myfulus!!!

masuk masuk tgk da 15 minit 2nd half start..tapi takpe, layan jela :)

nampak macam nasib kami agak baik..masuk masuk ada sit kosong untuk kami..haha..terus duduk and enjoy the game..seperti biasa bunyi vuvuzela(macam mana ejanya ntah)kedengaran..macam da world cup aku rasa..hhaha..penyokong?agak ramai ah..tapi still tak penuh stadium pun..of course la masing masing pakai jersi Malaysia..kami?semua pakai baju biasa..tak sempat nak beli tadi(padahal duit kering)hahahah :D

kalau nak cakap pasal game, of course la kami da tertinggal banyak..dah la datang lambat, tengok tengok dah 2-0 malaysia lead..tak sempat nak tengok camne gol terhasil..haha..tapi Pakistan is piece of cake jela untuk Malaysia!haha..kerek kerek :D





penyokong memang majoriti rakyat Malaysia la..ada la 2-3 kerat Pakistanese kot..aku pun tak nampak..memandai je..haha..masing masing bersorak ngan semangat sekali diikuti bunyi vuvuzela haram tu..tapi aku senyap je..try to keep my cool..haha..tapi Alahamdulillah tiada kejadian tak diingini berlaku seperti pancaran lazer ke..mercun ke..seks bebas ke..pembuangan bayi ke..haha..(yang belakang uh nak wat sedap ayat) :p peace Malaysia peace !

tapi yang tak seronok mata memandang skit game belum habis lagi ramai fan da balik..memang la kalu dilogikkan akal fikiran mereka maybe nak elak jalan jam kot ke apa apa alasan lagi lah..tapi at least stay ah sampai wisel penamat dulu..tunjuk yang kita sokong negara kita nih..semangat patriotik skit brader :)




pritttttttt pritttttttttt prhittttttttt(pengadil offkey..hahaha)wisel penamat berbunyi..keputusan muktamad Malaysia 2 Pakistan 0..seperti dijangka dengan mudah kita menang..syabas Malaysia..harap ni dapat jadi titik permulaan kebangkitan arena bola sepak tanah air..syabas juga kepada penjaga gol yang top sekarang tu kerana telah diberi kepercayaan sebagai kapten malam nih..huhu

bila game dah habis tu, ramai la yang berpusu pusu keluar..tapi ramai jugak yang stay dulu..amik kesempatan nak bergambar sakan kat stadium..konferm konferm bukak facebook, profile picture mesti gambar kat stadium sekor sekor nih..'aku la yang datang stadium tgk Malaysia lawan' dengan bangganya..haha

kami pun tak lepaskan peluang bergambar..haha..bajet handsome..pastu terus bla..jalan masa balik tu jangan cakap ah jamnya..haha..kuar kuar dari jam lahanat tu kami terus gerak uptown ..lapar katanya mereka..barang barang banyak yang diusyar yang boleh dibeli..tapi save duit skit!!hari ni plan lagi mantap doh!!!haha

apa sengal aku wat entry letak gambar aku banyak banyak?haha..kalo korang tgk entry sebelum ni mana ada..tapi aku tgk orang lain letak gambar mereka sendiri macam best je..well publisiti murahan..hahahaha..tapi kamera tak cun ah malam tadi..pakai phone je..tak prepare awal awal..lain kali kita kasi mantop nye okayh..dah dah enough mencarut!!! TAMAT

p/s : hari ni i miss my makcik..sempat gayut jap je masa aku kat uptown..tak mau kaco dia study..chaiyok chaiyok ;D

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...