anda pelebat yang handsome :)

Monday, February 28, 2011

kisah abu dan siti .

firstly aku nasihat kat korang jangan baca cerita nih. sumpah cerita merepek. tiada faedah pun baca cerita nih. tapi korang still baca lagi sampai sekarang. bukan salah aku. korang yang degil.

ok korang da sampai tahap nih means korang nih truly degil naharam. haha. takde lah. gurau gurau je. intro yang sengal nih hanyalah nak cover cerita sedih yang aku nak cerita satgi nih :(

for your information, Abu ni memang sahabat sejati aku. Siti pulak aku tak kenal sangat. aku kenal pun melalui Abu lah. aku ngan Abu memang macam isi dengan kuku. segala rahsia dia aku tahulah senang cerita. haha. so lately Abu nih ceria semacam je doh, until la semalam dia down gler. aku pun tak tahu sebab apa. so aku korek korek la rahsia dia.

aku cerita apa yang aku tahu ok. tapi tak baik doh bukak aib orang. camne nih? tu yang aku cakap cerita ni bukan untuk tontonan umum. aku tulis pun sekadar nak luah perasaan bagi pihak Abu. haha.

how do they meet~
unik bhai cmne diorang kenal. kat facebook! haha. masa mula mula uh Siti 'like' wall post Abu ke kawannya yang juga merupakan kawan mereka berdua. pastu Abu tnyalah siapa nih. rupanya kawannya bla bla bla bla. pastu Abu add la Siti as his facebook friend.

cerita dipangkah pangkah~
oleh kerana cerita diatas ni diketahui ramai kawan Abu dan Siti, mereka mula memangkah diorang berdua. kepada yang tak tahu pangkah tu apa, kira macam gosip gosip lah. haha. ramai betul cupid di kalangan mereka.

lebih rapat @ akrab~
okayh. dengan kemudahan internet dan facebook boleh dikatakan tiap tiap hari mereka dating di komputer. haha. style doe. kalau tak dating sehari tu tak lengkap der. tapi kalau hari yang ada exam or etc, kena postpone lah. haha.

shy shy cat~
yeah seperti biasa lelaki yang kena bertindak dulu. so Abu pun start mintak no phone Siti. haha. setelah sedikit gurauan sengal dari Siti, Abu pun memperolehi no tersebut. berbunga bunga hati Abu time tuh. haha. tapi malangnya berlainan line. Abu pakai maxis dan Siti pakai celcom. so facebook tetap menjadi priority diorang. sebab mahal lah der. diorang bukan da kerja pun. haha

tapi bila da dapat no tu banyak kali jugak ah Abu kol Siti. tapi masa first first segan gila ah habaq ang. kaku terus. haha. masa chating berani sangat. kalau jumpa lagi segan der. haha. memang terdiam terus. so diorang decide nak bet sape tegur dulu dia menang and the loser kena belanje. guess sape menang? Siti!! haha

cuti~
oleh kerana perkenalan mereka pada exam week dan selepas tu cuti semester panjang, si Abu yang habis exam awal nih decide nak stay tggu Siti habis exam. mana tak nya, rindu nanti 3 bulan tak jumpa. haihh. diorang pun balik ke kampung halaman pada hari yang sama. sempat jugak Abu mengangkat beg Siti before dia naik bas. perghh sedih kot last jumpa before 3 bulan nanti :(

at home~
perasaan rindu diubat dengan dating di laman sesawang jela. pastu adalah diorang text text skit kol kol skit. Abu janji nak tukar no Celcom nanti tapi masih otw. haha. 'bahagia babe dapat chating dengan Siti' kata Abu. haha. so bila Abu kehabisan kredit cara utk tahu Siti online post jela kat wall dia "if you read this text me ASAP" haha. style gler ah.

malam yang sedih~
sepam lagi Abu tinggal mesej seperti diatas agar tahu bila Siti online so that dia boleh online skali. tapi tunggu punya tunggu takde pape pun smpai Abu tertido. haihh kesian Abu mengharap sangat tuh..

kata kata yang perit~
Abu terbangun dalam pukul 1 lebih macam tu. dia decide untul online tgk apa yang terjadi. bila online je ternampak notification "siti commented on her wall post". terus Abu nampak, "malas!" tu je jawapan dia?hummh
yeah facebook dicipta untuk stalker, so Abu stalk la wall Siti jap. tahu la rupanya dia nga sedih malam nih. tapi kenapa sedih? tengok kat status dia, ayatnya lebih kurang macam nih. "kalau boleh putar masa, dia janji jawapan dia bukan NO".. haha ayat ni macam describe dia pernah tolak lamaran someone kan?

sedih~
so Abu terfikir balik kenapa dia wat status macam tuh? nak bagi semua org tahu or lebih tepat lagi nak bagitahu Abu yang jangan put too much hope on her. tapi kenapa Abu nak sedih lak? bukan ada pape between them. tak tahu! hati kecil dia yang kata begitu.
malam yang teruk itu Abu menangis kot sambil dengar mp3. kimak bapuk. haha. Abu you better be ready for tomorrow coz it's going to be tougher and tougher!

haha tu je cerita sedihnya. takde pape pun. aku kat sini nak mintak nasihat korang sikit apa yang harus dibuat Abu?sebab aku rasa Abu ada 'a little crush' on Siti. so pleasee leave a comment here. Abu sedang bingung. haha

p/s : damn ini cerita betul, nama je tak betul !

2 comments:

  1. nasib baik abu dgn siti ni nama orang....sebab nama kucing prof aku pun abu dengan siti...huh...terkejut aku...aku ingatkan ko pun kenal kucing prof aku tu...

    btw, cakap kat abu, bagi la siti tu masa... perempuan kadang-kadang cepat confuse...bila dia rasa dia dah buat keputusan yang betul, dia akan rasa lain lepas tu...dia rasa..menyesal sebab decide mcm tu, etc...

    p/s: tapi aku tak penah regret lepas aku dah buat decision k...hahaha :D

    ReplyDelete
  2. owh..thx for the advice..memnag byk menolong :)

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...